luni, ianuarie 07, 2008

Mai bine mort decat comunist



Ceea ce ieri, acum 18 ani se numea eliberarea comunismului si:
" Vrem libertate, nu comunism si nici schimbari de forma
Si de aceea securisti, sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism nici neolibertate
Democratii originale si nici minciuni sfruntate."
Azi ne-am ales exact cu ceea ce atunci se refuza a crede. Stiu ca poate nu este momentul sau nu mai este momentul sa mai vorbesc/vorbim despre asta. Ma doare enorm ca multi dintre noi cei tineri suntem azi supusi in continuare acelor reguli comuniste cu fete democratice. De oameni ce azi se plimba cu atv-ul pe varf de munte, iar oamenii sunt blocati in nameti. Ma doare ca ceea ce trebuia sa fie probabil nu o sa fie niciodata:
" Alegeri fara comunisti, fara nomenclatura"
Libertatea promisa s-a lasat asteptata si am preluat ceea ce noi numim azi "libertate" iar occidentul il numeste rau. Am scapat din ghearele lupului si am fost prinsi de catre urs. Un urs mare si puternic ce acapareaza tot ce este de valoare in tara asta, cei ce sunt dati sa scape fug peste hotare si aleg o societate unde democratia este... Ce dracu este? Traim intr-o lume confuza, unde oamenii aleg sa fie ceea ce vor altii sa para. Traim intr-o societate plina de minciuna.
" O gasca mare de golani ce-au alungat sclavia"
Oamenii ce au deja o varsta regreta sufocant de tare vremurile in care oamenii erau obligati sa munceasca. Da, sa munceasca. Romanul s-a obisnuit sa fie sclav, sa fie tras de maneca sa faca ceva. S-a obisnuit sa fure. Dar hai sa nu dramatizez, traim intr-o lume a conducatorilor si al condusilor. Copiii de azi au uitat sa citeasca ceea ce ieri, acum 18 ani a insemnat libertatea lor sau probabil parintii le-a spus asa: "baiete/fetito, vremurile alea erau bune"
Ceausescu inainte sa moara a spus: " Mai bine mor decat sa fiu tradator" Aceste cuvinte au fost spuse cu 10 minute inainte ca sufletul lui sa se ridice in pamant... Si-a tinut sotia de mana pana in momentul in care inima lui a incetat sa mai bata strapunsa de sutele de gloante.
Cine a tras in noi dupa 22? La dracu, pe cine mai intereseaza? Pe nimeni, va spun eu. Nici pe mine nu ma intereseaza chestia asta. Ceausescu e mort, iar tu tinere, esti liber. Esti liber ca pasarea cerului. Te poti droga in voie, poti merge la ce facultate vrei. La dracu acum poti avea ce vrei tu, chiar si un tanc sa te impusti cu el in cap pana intra maica-ta sa-ti vada frumoasa teasta scurgandu-se pe gresia din baie. Ce dur am fost...
Nu vreau sa se inteleaga ca sunt pro Comunisti, dar mai bine Comunist decat hot si mincinos. Ma mint singur ca o duc mai bine, imi fur singur zilele fara ca eu macar sa-mi dau seama. Nu, nu tin cu acele vremuri, sunt total impotriva acelor vremuri. Doar vreau sa pricizez un lucru:
" Ne-ati intrebat ce vrem aici, dar stie toata tara
Noi sustinem punctul 8 de la Timisoara.
A cazut 473, ce tinea TVR
Legata in lanturile ei, dar tot degeaba e."
Oameni ce au murit si si-au dat propriul sange pentru ca tu, prostule azi sa traiesti in libertatea ce mincinosii si cretinii de la televizor iti spun frumosul adevar doar de ei crezut!
Ai impresia ca o duci mai bine? Ai impresia ca daca ai o masina smechera totul e super ok? Nu e ma! Totul e dus dracului. Oamenii mor, iar tu eviti sa vezi lucrul asta. Te plimbi cu frumosul tau A8 pe Valea Prahovei, iar in schimb zeci de oameni ingheaza pe langa masina ta ce arunca mocirla pe ei. Esti un nesimtit cretin si idiot. Te plimbi cu atv-ul crezand ca ai cucerit natura? Esti prea idiot sa intelegi ca natura ti-a fost data pentru a te bucura de ea nu pentru a o distruge.
Ok, gata, m-am linistit. Mi-am spus ce aveam pe suflet. Imi suflec manecile si dau ceva telefoane. La tv am incetat sa ma mai uit, sunt toti prea mincinosi. Si eu mint, ma mint pe mine incercand sa te cred pe tine.