joi, iulie 07, 2011

Latte Machiatto si Tribunalul Galati

In urma cu ceva vreme am fost chemat intr-un proces ca martor de catre o vecina la Tribunalul din Galati. Aici am petrecut extrem de multe ore in picioare si s-a adunat o oboseala grea pe picioarele mele. Afara ningea ingrozitor si oricum altceva mai bun nu aveam de facut. Asa ca mi-am spus ca nu e totusi chiar o pierdere de timp si ca oricum o zi libera de la munca imi prinde extrem de bine. Insa oboseala tot ma apasa. Asa ca m-am indreptat spre iesire la o tigare, acolo am dat pentru prima oara de Latte Machiatto tonomat nescaffe. Pot sa jur ca a fost cel mai bun Latte Machiatto baut vreodata de mine. Nu stiu ce pun oamenii astia in aparatul ala (cred ca scortisoara) dar iese incredibil de bine. In ziua aia am baut doua Latte Machiatto si am realizat ca am devenit brusc fan acelui tonomat. Din pacate nu am mai trecut pe acolo de mult si mi-e asa sa intru in Tribunal doar sa cumpar de la un tonomat. Trebuie sa trec printr-un zid de verificare, politie si alte alea. Duminica trecuta am avut ultimul examen la facultate din acest an si a fost DUMINICA LA ORELE 9:00. Unde? La Braila. Asa ca a trebuit sa ma trezesc devreme si sa plec spre examen. Dupa ce m-am urcat in masina, am realizat ca nu am papat nimic acasa si ca as bea tare o cafea sau ceva care sa ma "trezeasca". M-am oprit la covrigaria de la iesire din oras si langa era un fel de Fast Food unde am vazut un tonomat Nescaffe, asa ca am zis sa incerc. Am comandat un Latte Machiatto, doi covrigi si m-am repezit la masina. Afara nu era tocmai o vreme prielnica de stat in strada la cafea. Dupa ce m-am asezat comod in masina si am pornit motorul, am zis sa gust din dorul ce il aveam de mult. Surpriza! Nu era la fel. Lipsea ceva, NU STIU CE... dar lipsea. Am incercat mai multe Latte Machiatto, dar ca ala nu am gasit. Asa ca, in scurt timp am sa fac un drup la Tribunal!
Pana atunci va propun cateva retete de Latte Machiatto si nu numai, ca doar se aprinde vara si tare merge ceva de baut dimineata pe balcon respectiv tarasa.

1) Un pahar: topiti 4 trufe de sampanie in 150 ml lapte. Turnati 50 ml cafea fierbinte. Bateti spuma 50 ml lapte cu 1 lingura zahar vanilinat, turnati amestecul. sursa

2)
Ingrediente

1 lingurita rasa de cafea proaspat si fin macinata
30 ml apa fiarta
30 ml lapte rece
150 ml lapte cald
zahar dupa gust

Mod de preparare

Se pune laptele rece intr-un pahar, se adauga repede laptele cald batut spuma bine inainte, deasupra;

Se adauga cafeaua preparata intre timp la expreso si se pune pe deasupra un pic de frisca.
sursa

Alegeti voi care dintre aceste doua retete va incanta mai mult vizualul si apoi gustul!
Pana atunci, eu merg pana la magazin pentru un cappuccino.