luni, februarie 13, 2012

Hope

Foto
   Nu am mai scris de ceva vreme pe blog, poate că timpul mi-a furat din gânduri, poate că timpul s-a suprapus cu lipsa mea de inspiraţie - nu ştiu. Cert este că, aşa cum spuneam şi în ultimul post, încercăm alte variante.

   Ne-am hotărât să facem pasul mai devreme şi să ne mutăm la Bucureşti. Având în vedere că în Martie aia mică intră într-un act medical, eu nu îmi mai găsesc locul pe aici. În afară de acest lucru, după ce termină cu operaţia, are nevoie de recuperare şi această recuperare se poate face doar la Bucureşti. În niciun caz nu se poate la Galaţi. O să mergem mai devreme la Bucureşti şi astfel o să facem şi alte economii pe tot parcursul acestor luni. Eu am să fiu lângă părinţii mei, iar aia mică o să fie departe-departe. Nu mă doare acest lucru, chiar mă bucură. Ştiu că până în vară o să fie bine şi atunci totul o să fie altfel. O să începem o altă viaţă, un alt traseu, un drum plin de flori (cum speram noi să fie). Lucrurile nu sunt deloc simple! Dar bariera s-a spart şi în cont au intrat şi nişte bani. Au intrat 200 de lei, da LEI! Este puţin!? Nu nu este! Cineva s-a gândit la noi, la problema noastră şi astfel am simţit ceva ce ne-a pătruns până la inimă. Nu pot descrie acest sentiment, e prea frumos. Dar trebuie să vă descriu şi situaţia actuală, pentru că mă simt dator.

   Pe data de 09. Martie, aia mică este programată la operaţie (conform e-mailul primit de la spital). Prima intervenţie este una destul de "simplă": eliminarea protezei actuale şi o extracţie din os pentru a se depista virusul/microbul. Această intervenţie costă 2500 de Euro. Bani pe care îi avem! Au fost oameni ce au venit la soacra mea şi au dat fiecare cât a avut. Ca un exemplu, cineva a venit şi a dat 100 de lei. Fiecare cât a avut. Aşa cum vă spuneam, ceva bani existau şi aceşti bani primiţi au contribuit foarte bine la nevoile noastre. În acest moment avem puţin peste 2500 de euro şi ne putem începe treaba. Este o chestie sensibilă şi sper să fie totul ok!

   Următoarea intervenţie are loc abia după ce tratamentul local dă rezultat complet. Nu ştiu să vă spun data exactă pentru că nici doctorul nu ştie. Depinde foarte mult cum răspunde virusul/microbul. Cert este că minimum 6 săptămâni. Imediat după se face noul implant cu o proteză nou nouţă. Una extrem de bună, special realizată pentru astfel de cazuri. Este o proteză altfel, altfel decât cele asigurate de stat (destinate primordial oamenilor de vârsta a III-a). Ea este tânără, o să existe schimbări în greutate (sarcina) şi are nevoie de mobilitate. Lucrurile merg spre bine, dar abia în faza a două o să fie mai dificil pentru că atunci o să se termine şi banii pe care deja îi avem. A doua intervenţie costa ceva peste 6500 de euro (în funcţie de virus/microb). Acolo, sincer nu avem cale! Este extrem de dificil, este un drum copleşitor!

   În această seară, aia mică a început din nou să se simtă rău. Este deja a 3-a criză. Prima şi a doua criză a ţinut circa o săptămână, timp în care nu s-a putut mişca aproape deloc. Practic a fost imobilizată la pat. Lucru extrem de dureros şi de apăsător. Sunt momente dureroase, posibil acel virus/microb îşi face de cap mai ceva decât în restul timpului. Este destul de aiurea, dar sper să nu intre. Măcar să îmi poată da indicaţii la împachetarea lucrurilor - şi avem o grămadă!

   În cei 3 ani, de când stăm în Galaţi, am strâns o sumedenie de lucruri. Îmi amintesc că am venit la Galaţi cu un rucsac şi plec cu maşina de 3,5t:) Am strâns foarte multe cărţi, obiecte, mobilă, aparatura electrocasnică, aparatura electrică. Avem multe, sunt lucrurile noastre. Este micul nostru început!

   Deja mi-a făcut câteva vorbe şi deja (sper) să încep lucrul imediat cum ajung. Pe data de 08 o duc la Braşov şi apoi intru în forţă! Mai avem jumătate de an! Pentru unii acest jumătate de an nu înseamnă nimic, pentru noi înseamnă tot! Înseamnă renaşterea noastră, speranţa noastră!

   Dacă încă mai doriţi să fiţi alături de noi şi vreţi cumva să ne ajutaţi să trecem peste acest eveniment, vă rog să ne fiţi alături! Ştiu că mulţi dintre voi (prieteni, amici) nu aveţi resurse financiare. Nu vă cerem nimic, decât să ne fiţi alături! Pentru cei ce au mai citit din povestea noastră şi au mai aşteptat până să trimită bani, contul este în continuare deschis. Nu contează suma, contează gestul. Din puţin cu puţin se face mult! Mâine am să ataşez la acest post şi extrasul de cont.

Cont bancar: RO 86 RNCB 0748095184040001 deschis la Banca Comercială Română Galaţi, Sucursala Port.