vineri, februarie 17, 2012

Time is too fast

   Am ajuns şi la punctul când trebuie să spun adio. Mă doare să o fac pentru că timpul, chiar şi în mişcarea lui rapidă, mi-a răpit din esenţa sufletului şi mi-a presărat-o pe locurile unde mi-am găsit aşezarea mai bine de un an şi jumătate. Este dureros să te doară (dacă Eminescu a putut eu de ce nu!?) să te gândeşti că trupul îţi pleacă, iar sufletul îţi rămâne. Dar ce poţi face când deja ţi-e scris!?

   Mai este o singură zi ce mă desparte de locul meu de muncă, de oamenii ce mi-au clădit cuvintele pe care urmează să le spun...

   Înainte să ajung în Galaţi mă gândeam doar la o zonă de est a ţării, o zonă unde întâlneşti oameni săraci şi lipsiţi de educaţie şi de principii de viaţă. Cu acest lucru am crescut şi cu acest lucru trăiesc încă oamenii din sud şi vest. Ei bine, eu am trăit să văd cu ochii mei că nu este adevărat. Am trăit să văd că oamenii sunt diferiţi indiferent de zona de unde ei se trag, fie ei ardeleni olteni/germani sau francezi, în primul rând sunt oameni! Şi nu regiuni! Trebuie să trăieşti pentru a ajunge la anumite rezultate, dar asta nu înseamnă că acele învăţăminte îţi dispar cu desăvârşire. Neah... Nu, nu mă pot ascunde după perdeaua de ceaţă (creată în capul meu de atâţia ani) că încă nu mai judec aşa - v-aş minţi! Încă o mai fac şi destul de des! Şi nu cred că o să îmi dispară vreodată. Dar, în acelaşi timp, s-a născut ceva în mine ce nu o să aibă sfârşit - realitatea.

   Vorbeam despre un an jumate, da aici m-am referit la oamenii cu care am lucrat. Oameni ce am ajuns să îi iubesc pentru simplitatea lor, pentru faptul că trăiesc prin fiecare clipă, fie ea atât de grea. Nu, nu pot spune că toţi sunt super, dar unii dintre ei îi completează şi pe ceilalţi şi atunci totul pare altfel.

   În tot acest timp am învăţat să trăiesc, am învăţat să iubesc oamenii. În tot acest timp m-am maturizat şi am devenit mai corect în primul rând cu mine şi apoi cu cei din jurul meu. Am învăţat să apreciez ceea ce este al meu şi cel mai important ceea ce este al celorlalţi.

  Am ajuns să spun adio! Aşa cum scriam şi în postul precedent, lucrurile au fost puţin grăbite datorită situaţiei în care ne aflăm. Îmi doresc să ne mutăm cât mai repede, dar în acelaşi timp îmi pare rău de ceea ce las în urmă. Primul pas îl fac mâine, când mă despart de colegii mei de muncă. Oamenii lângă care am crescut şi de la care am avut atâtea de învăţat. Urmează noi provocări, limite de timp, gânduri şi idei noi. Urmează un nou drum, un drum pe care sper să găsesc oameni la fel de frumoşi că cei de aici.

  De săptămâna viitoare ne apucăm de împachetat, de pus totul la cutii, de strâns mobilă şi pus hainele la saci. Dar toate aceste lucruri mă vor face să trec mai uşor peste această "despărţire".

   Unii dintre voi poate gândiţi că nu ar trebui să pun atât la suflet, dar aşa sunt eu - mă ataşez prea puternic şi îmi place la nebunie stabilitatea şi strânsa relaţie. Îmi plac familiile.:)

   M-am angajat la acest drum şi trebuie să suport fiecare consecinţă aşa că am să fiu tare şi am să trec şi de acest crossover.
Timpul s-a scurs prea repede şi se scurge în continuare. În fiecare moment învăţăm ceva şi întâlnim noi intersecţii de drumuri. Speram mereu să alegem calea cea bună ce ne va duce spre acea împlinire sufletească. Sper că şi eu/noi să fi ales drumul cel bun, drumul pe care urmează să înaintăm în viaţă. Mi-e frică de schimbări, aproape că tremur şi mă cutremur, dar schimbările au rolul lor în viaţă... te ajută să te "construieşti". Eu, pe aceste meleaguri, mi-am construit fundaţia, de acum înainte voi încerca să stau în calea vânturilor vieţii cu stoicism. Să pun în fiecare zi câte o cărămidă în viaţa mea şi că într-un final să am propriul meu cămin sufletesc!